Youssra uit Sint-Niklaas

Zonder een doordachte aanpak kan een echtscheiding veranderen in een vechtscheiding. Om de scheiding tussen haar ouders in goede banen te leiden, zocht Youssra uit Sint-Niklaas hulp bij Tweedraads Advocaten. Want zowel zijzelf als haar moeder wilden een vechtscheiding te allen tijde vermijden.

Duidelijke uitleg

Youssra: “Scheiden is nooit gemakkelijk. Zeker niet als er minderjarige kinderen betrokken bij zijn. Daarom wilden we een positieve oplossing voor de situatie en zochten we een advocaat die dat doel voor ogen zou houden.
Een vriendin zat in een soortgelijke situatie. Zij vertelde ons over Tweedraads Advocaten. Mijn moeder en ik maakten een afspraak met advocaat Sarah Bernaers. Al van bij het eerste contact luisterde ze aandachtig en vol begrip naar ons verhaal. We waren niet bekend met het juridische systeem. Gelukkig legde meester Bernaers alles in mensentaal uit.”

Het totaalplaatje

“We werden bij elke stap betrokken. Meester Bernaers besliste nooit zomaar op eigen houtje. Wat we heel bijzonder vonden, was dat ze ook altijd de kant van de tegenpartij belichtte. Ze liet ons met andere woorden het totaalplaatje zien. En dat was absoluut nodig om op een positieve manier deze echtscheiding af te ronden.”

Positief scheiden

“Een echtscheiding wordt altijd heel zwaar voorgesteld. Door de goede begeleiding van meester Bernaers hebben we dat niet zo ervaren, hoewel het uiteraard een grote stap was. Er werden geen bruggen verbrand. Alle kinderen hebben nog een vlot contact met onze beide ouders. De positieve oplossing die we wensten, is dus zeker bereikt.”

Bent u net zoals Youssra op zoek naar een advocaat in familierecht om een echtscheiding in goede banen te leiden? Neem dan gerust contact  met ons op.