Sofie Herrygers uit Sint-Niklaas

Sofie Herrygers uit Sint-Niklaas kocht samen met haar partner een woning met een typisch stadstuintje. Helaas konden ze amper van het zonlicht genieten door een gigantische boom in de tuin van de buren. Na veel overleg zonder resultaat besliste Sofie om de hulp van Tweedraads Advocaten in te roepen.

Duidelijke informatie

Sofie: “We houden enorm veel van bomen, laat dat duidelijk zijn. Maar jammer genoeg zorgde de immense boom van onze buren voor veel hinder in onze tuin. Wat we ook probeerden, we bereikten geen consensus met hen. Daarom zat er voor ons niets anders op dan dit burengeschil via de juridische weg aan te pakken. Ik maakte een afspraak met meester Bernaers van Tweedraads Advocaten. Tijdens ons eerste gesprek schetste ze onze mogelijkheden en de gevolgen van elk initiatief. Op basis van die duidelijke informatie konden we een beslissing nemen.”

Geen valse hoop

“Meester Bernaers was van meet af aan duidelijk over de output van het proces. We konden zeker vragen om de boom te verwijderen, maar wellicht zou de rechter gewoon de wet toepassen. En ze kreeg gelijk. We wonnen het proces en het gevolg was dat onze buren de overhangende takken moesten snoeien.”

Inzet en objectiviteit

“Als betrokken partij reageerden we vaak emotioneel. Gelukkig bleef meester Bernaers wel kalm en rationeel. Ze pakte onze zaak met een goede helicopterview aan. Haar objectiviteit was een echte opsteker voor ons.

Ook haar inzet vonden we super. We voelden dat we altijd bij haar terechtkonden. En als er snel geschakeld moest worden, dan deed ze dat zonder probleem. Zelfs als dat midden in haar vakantie viel. We durven gerust te zeggen dat ze zich honderd procent vastgebeten heeft in ons dossier.”

Bent u net zoals Sofie op zoek naar een juridische expert om een burengeschil op te lossen? Neem dan gerust contact met ons op.