H.B. uit Sint-Niklaas

Wie na een echtscheiding de zorg voor de kinderen op zich neemt, heeft doorgaans recht op alimentatie. Maar wat als de andere ouder niet betaalt? Het overkwam H.B. Haar ex-partner weigerde elke vorm van financiële ondersteuning voor hun dochter en zoon. Het begin van een lange lijdensweg, waarin H. aan het kortste eind leek te trekken. Tot ze in contact kwam met Tweedraads Advocaten.

Ten einde raad

“Het juridische steekspel sleepte al zes jaar aan. Mijn toenmalige advocaat boekte geen enkele vooruitgang. Hij hield me gewoon aan het lijntje. Ik was op. Moegestreden deed ik mijn verhaal bij familie en vrienden. Een familielid kende de zus van meester Sarah Bernaers. ‘Het is een echte strijdersfamilie’, zei ze. En dat bleek niet gelogen.”

Als een leeuw voor mijn welpen

“Meester Bernaers nam mij meteen au sérieux. Ze wist precies waarmee ze bezig was en vocht als een leeuw. Soms leek het wel alsof het om haar eigen kinderen ging. Daardoor voelde ik mij enorm gesteund. Zelf had ik geen krachten meer. Mijn motivatie was helemaal weg. Meester Bernaers nam het gevecht van mij over.”

Meteen resultaat

“Amper een jaar later oordeelde de rechter in mijn voordeel. Mijn ex-echtgenoot moet alle alimentatie en buitengewone kosten betalen. Mét terugwerkende kracht! En ook voor de jaren die komen. Doet hij dat niet, dan weet ik bij wie ik moet aankloppen. Meester Bernaers zal ook in de toekomst voor mij tot het uiterste gaan.”

Woorden én daden

“Mijn vorige advocaat dreigde alleen maar, meester Bernaers handelde. En bovendien hoefde ik haar niet achterna te lopen. Bij elke nieuwe ontwikkeling nam ze meteen contact op. Door corona verliep dat vaak telefonisch, maar soms wilde ze me ook echt spreken. ‘Kunnen we elkaar zien?’, vroeg ze dan. Het typeert haar gedrevenheid.”

Klaar voor de toekomst

“De uitspraak is een enorme opluchting. Ik voelde me destijds zó oneerlijk behandeld. Op de duur beweeg je niet meer. Nu voel ik vooral gerechtigheid. Dankzij de steun van Tweedraads Advocaten sta ik weer steviger in mijn schoenen. Deze mama kijkt opnieuw vooruit. Hoopvol en zelfverzekerd!”

Heeft u ook hulp nodig bij de naleving van een alimentatieregeling of voor de juridische afhandeling van een echtscheiding? Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek.