FAQ

1. Waarom zou ik kiezen voor Tweedraads Advocaten? 

Omdat u een betrokken advocaat wil die u maatwerk biedt en vanuit uw persoonlijke belang op zoek gaat naar de beste oplossing. Want daar staan we bij Tweedraads Advocaten voor. Zelfs als dat betekent dat we u moeten doorverwijzen. Want we hebben maar één doel: ervoor zorgen dat u tevreden bent.

2. Wat gebeurt er als ik contact opneem met Tweedraads Advocaten?

Dan maken we een afspraak om samen te zitten. In een gesprek van ongeveer een half uur vertelt u ons uw verhaal en toont u ons de stukken die uw verhaal ondersteunen. Op basis van die informatie bepalen we of Tweedraads Advocaten u de begeleiding en het advies kan geven dat u nodig hebt. Is dat zo? Dan bespreken we samen onze aanpak én het doel dat we samen willen bereiken.

3. Is een eerste gesprek gratis?

Neen. U betaalt 75 euro (exclusief btw) voor het eerste gesprek van maximaal 30 minuten en beslist daarna of u meer juridisch advies of begeleiding van ons wenst.

Gaat u uit elkaar met uw partner en wenst u te weten wat uw rechten en plichten zijn dan betaalt u 150 euro (exclusief btw) voor het eerste advies van maximaal 1 uur.

4. Hoe word ik op de hoogte gehouden van mijn dossier?

We staan voor een open communicatie en informeren u schriftelijk en in mensentaal over elke ontwikkeling in uw dossier. U bent in elke fase op de hoogte van de stappen die we gezet hebben en nog zullen zetten.

5. Hoeveel kost een dossier?

Dat hangt af van verschillende factoren en is moeilijk op voorhand te voorspellen. We hanteren deze richttarieven:

125 euro per uur (excl. btw)

10 euro voor een brief

25 euro voor een aangetekende brief

5 euro voor een e-mail

0,40 euro voor een kopie 

50 euro voor de aanmaak en afsluiting van een dossier

0,50 euro per kilometer

de reële prijs voor een gerechtsdeurwaarder en het rolrecht 

6. Hoeveel bedragen de gerechtskosten?

De gerechtskosten zijn voor elke zaak anders. Ze omvatten het rolrecht en de rechtsplegingsvergoeding (forfaitair bepaald) en de betekenings- en uitvoeringskosten.

7. Wat is een rechtsplegingsvergoeding? 

Dat is een forfaitair bedrag dat u krijgt als u een zaak gewonnen hebt. Het is een forfaitaire tegemoetkoming in uw advocaatkosten.

8. Hoeveel kost een procedure? 

Dat hangt vooral van de duur van de procedure af. Bij Tweedraads Advocaten streven we altijd naar een snelle oplossing of een snel akkoord.

9. Hoelang kan een procedure duren? 

Dat is onmogelijk te voorspellen. Het hangt onder meer af van de werklast van de rechtbank en hoe vaak uw zaak uitgesteld wordt.

10. Behartigt Tweedraads Advocaten ook pro-Deozaken?

Iedereen heeft uiteraard recht op juridische bijstand. We hebben gedurende jaren pro-deo zaken behartigd en op deze manier ons steentje bijgedragen aan de maatschappij. Kwaliteit heeft echter voor ons voorrang op kwantiteit en daarom behartigt Tweedraads Advocaten nu geen pro-Deozaken meer. Komt u in aanmerking voor pro deo dan verwijzen we u graag door naar een van onze collega’s.

Hebt u nog een andere vraag voor ons? Neem dan gerust contact met ons op.