Volg ons

Vicky uit Sint-Niklaas

Tijdens een (v)echtscheiding lijkt het vaak alsof u in een emotionele rollercoaster stapt. Kinderen die — vaak onbedoeld ­— als een stuiterbal tussen woningen en ouders bewegen, wegen extra zwaar. Vicky hoorde via een vriendin over de warme aanpak van Tweedraads Advocaten toen ze nog in Sint-Niklaas woonde. In 2018 ondertekende ze opgelucht de scheidingspapieren mét co-ouderschap. Toch trok ze recent opnieuw aan de toga van meester Vlaminck.

Het vonnis uit 2018 kon evengoed in de prullenmand: Vicky’s ex-partner hield zich totaal niet aan de regelingen, die nochtans mét akkoord van beide partijen zwart-op-wit het vonnis haalden. “De weekendregeling rond de opvang van onze zoon draaide in de soep en mijn ex-partner weigerde het afgesproken onderhoudsgeld te betalen. Alle even weekenden waren voor mij, de oneven weekenden voor hem. Ik wuifde zijn excuses vaak weg omdat ik onze zoon wilde sparen, maar de situatie werd onhoudbaar.”

De druppel

Na meerdere klachten bij de politie en de doodleuke boodschap dat haar ex-man geen toestemming zou geven voor de vakantie die Vicky met haar zoon afgelopen zomer plande, liep de emmer over. “Ik liet het dossier opnieuw openen bij Tweedraads Advocaten. Zij wisten waarvoor we in 2018 zo hard hadden gevochten. Ik was erg blij om opnieuw met hen samen te werken en hoefde mijn verhaal niet helemaal opnieuw te doen.”

Realistisch advies

Meester Caroline Vlaminck hield Vicky in dat proces met twee voeten op de grond. “Ik wilde onmiddellijk voor het exclusieve ouderlijk gezag gaan. Ik wilde mijn kind beschermen en liep over van emoties. Heel eerlijk? Ik was het beu om bij elk klein dispuut richting politiekantoor te hollen. Maar na een nuchter gesprek met meester Vlaminck zag ik dat die piste misschien niet de allerbeste voor mijn zoon was. Nu is hij negen jaar, maar wat als hij ouder is? Ik kan niet alleen instaan voor de volledige opvoeding. Ik had die wake-upcall duidelijk nodig.” Vicky en haar advocaat waagden wel een poging tot exclusief ouderlijk gezag, maar de rechter zag er — zoals verwacht — geen goed vonnis in. Daarom keerden ze terug op hun stappen en besloten ze om het vonnis uit 2018 deels te herschrijven. Vicky: “We voegden dingen toe in het voordeel van mijn zoon.”

Steun en toeverlaat

Na een emotioneel proces pakte het goed uit voor Vicky. “Gelukkig konden we op vakantie vertrekken. En mijn ex-partner keurde de nieuwe verblijfs- en onderhoudsbijdrageregeling goed. Na enkele slapeloze nachten ben ik heel tevreden over hoe mijn zaak is verlopen. Ik kon meester Vlaminck altijd bereiken bij nieuwe ontwikkelingen. Zelfs wanneer ik het emotioneel zwaar had, hing ze aan de lijn om mij te kalmeren.” Die persoonlijke aanpak is volgens Vicky een van de sterke troeven van Tweedraads Advocaten. “Ik had echt iemand nodig die mij serieus nam en naar mijn verhaal luisterde. Om dan op zulke momenten steun te krijgen van een advocaat met het hart op de juiste plek én de wil om samen met mij te vechten, is van onschatbare waarde.”

Bent u verwikkeld in een hevige (v)echtscheiding? Bij Tweedraads Advocaten houden we het belang van uw kinderen altijd in het achterhoofd. Neem gerust contact met ons op om uw zaak persoonlijk te bekijken.

Tweedraads advocaten Caroline Vlaminck

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Omdat Tweedraads Advocaten me zo goed had ingelicht, ben ik nergens onderweg verrassingen tegengekomen. Die transparantie zit in hun DNA.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas