Volg ons

Kimberly Thijs uit Sint-Niklaas

Wie de huurwoning van zijn dromen vindt, waant zich voor enkele jaren gesetteld. Maar niets bleek minder waar voor Kimberly uit Sint-Niklaas. Amper een week nadat zij en haar partner naar een huurwoning verhuisd waren, ontstond er een ernstige lekkage, waarvoor de huurbaas geen verantwoordelijkheid wilde opnemen. Een zaak waar Tweedraads Advocaten maar al te graag de mouwen voor opstroopte!

Kimberly Thijs was al een tijdje op zoek naar een mooi en fijn huurhuis toen ze via een immokantoor het ideale stekje vond in Sint-Niklaas. Ze sloot het huurcontract af en verhuisde enkele maanden later samen met haar partner naar het nieuwe adres. Kimberly: “Alles verliep op rolletjes, totdat er op dag negen plots een enorme ravage ontstond: er stroomde op onverklaarbare wijze water van de badkamer op de eerste verdieping door de vloer naar de woonkamer”. De lekkage was grootschalig en het vuile toiletwater vernielde een groot deel van de meubels van het koppel.

Juridische steun

Alsof die schok nog niet groot genoeg was, kreeg Kimberly na het aankaarten van de schade bij de huurbaas te horen dat hij de schuld bij hen legde. “Na amper een week in dit huis te hebben gewoond, was dat onmogelijk. Er moet iets structureel niet goed hebben gezeten, anders was zo’n lekkage nooit ontstaan.” Helaas was de huurbaas onvermurwbaar. Kimberly zag zich genoodzaakt om juridische ondersteuning te zoeken en haar zaak aan de rechtbank voor te leggen.

Tweede verhuizing

Meester Doreen D’hondt is expert op het vlak van huurgeschillen en hielp Kimberly graag verder. “Zij heeft er eerst voor gezorgd dat er een stadsdienst langskwam om de woning te bekijken. Daardoor is het huis onbewoonbaar verklaard.” Ondertussen moesten Kimberly en haar partner hun vers verhuisde spullen – althans, de dingen die nog bruikbaar waren – weer inpakken en een tweede verhuizing ondergaan. “We zijn ingetrokken bij mijn grootvader en hebben daar vier maanden gewoond, totdat we een nieuw appartement vonden.”

Onschuldig

Het huurgeschil sleepte aan omdat de huurbaas veelvuldig voor uitstel zorgde. “Het duurde in totaal bijna een jaar. Gelukkig hield meester D’hondt het proces op gang, ondanks het verzet van de tegenpartij. Ze heeft ijzersterk werk geleverd en ons altijd heel goed begeleid.” Met als resultaat dat Kimberly uiteindelijk dan toch het gewenste oordeel mocht horen van de rechter: haar treft geen blaam. Ze hoeft dus niet op te draaien voor de schade en de huurbaas is verantwoordelijk voor de kosten van de herstellingen aan de badkamer én de renovatie van de woonkamer. “Een hele opluchting. Al hadden we het liefst een verhuizing of twee minder georganiseerd. Maar met de juiste, deskundige begeleiding hoeven we nu in elk geval geen geld neer te leggen voor schade die nooit door ons is veroorzaakt.”

Bent u zelf ook huurder of verhuurder? Heeft u vragen over huurrecht en wil u weten wat Tweedraads Advocaten voor u kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!

Tweedraads Advocaten - Doreen d'hondt

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Omdat Tweedraads Advocaten me zo goed had ingelicht, ben ik nergens onderweg verrassingen tegengekomen. Die transparantie zit in hun DNA.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas