Volg ons

Maarten Verhoeven (Verrassend Vastgoed) uit Aalst

Vrijwel elke ondernemer krijgt ooit te maken met een juridische uitdaging. Maar een vastgoedspecialist? Die mag regelmatig aankloppen bij een advocatenkantoor. Reden te meer voor Maarten Verhoeven, zaakvoerder van Verrassend Vastgoed in Aalst, om zijn keuze voor een sterke jurist weloverwogen te maken.

Maarten Verhoeven studeerde zelf rechten aan de Universiteit Gent en leerde in die jaren klasgenoot Caroline Vlaminck kennen. Uiteindelijk besloot hij om ook een opleiding tot makelaar te volgen en zagen ze elkaar enkele jaren niet. Totdat Maarten Caroline toevallig tegenkwam in de rechtbank.

Maarten: “Toen ze me vertelde dat ze zelfstandig advocaat was geworden, wist ik meteen dat zij en haar team een betrouwbare juridische partner zouden kunnen zijn voor mijn kersverse vastgoedbedrijf. Bovendien bleek Tweedraads Advocaten gevestigd in Sint-Niklaas, niet al te ver weg van mijn eigen uitvalsbasis in Aalst.”

Van bouwgeschillen tot echtscheidingen

Zo gezegd, zo gedaan. Maarten stuurde alle juridische zaken die hij vanaf dat moment voorgelegd kreeg, meteen door naar Tweedraads Advocaten. “Meestal bel ik meester Vlaminck eerst, omdat ik haar goed ken. Zij luistert naar mijn verhaal en verbindt me vervolgens door naar de collega met de juiste expertise. Daarbij gaat het om uiteenlopende zaken. De immowereld is interessant, maar ook uitdagend. Soms krijgen we te maken met bouwgeschillen, huurgeschillen of een echtscheiding. Er zijn simpelweg heel veel zaken die een bouw-, koop- of huurproces kunnen bemoeilijken en waar ik als vastgoedbeheerder en -adviseur niet altijd tussen wil zitten. En liefst maken we er geen lange procedure van. Ik weet dat alles wat ik aan Tweedraads Advocaten geef, direct in behandeling wordt genomen.”

Bemiddelen in vastgoedzaken

Als een huurder bijvoorbeeld zijn of haar maandelijkse huur niet betaalt, schakelt Maarten Tweedraads Advocaten in om een eerste brief naar de huurder te sturen. In die zin fungeren de advocaten als bemiddelaar. “Krijgen we geen gehoor, dan moeten we in het slechtste geval naar de rechtbank stappen. Dan volgt er een vonnis, en vervolgens komt de deurwaarder in beeld. Dat is veel werk, maar dat regelt Tweedraads Advocaten allemaal. Ze laten het proces niet aanslepen en zorgen ervoor dat alles zo snel en zo goed mogelijk wordt afgehandeld.”

Efficiënt en digitaal

“Bij Tweedraads Advocaten kan nagenoeg alles digitaal verlopen. Ik hoef niet voor elke zaak in de auto te stappen en naar Sint-Niklaas te rijden, ik mag gewoon de juiste papieren digitaal doorsturen en word ook online op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen erna. Snel én kostenefficiënt. En als een bepaalde procedure weinig kans op slagen heeft, vertelt Doreen, Sarah of Caroline dat ook direct. Zo weet ik waar ik sta en kan ik als ondernemer de juiste voorbereidingen treffen. In die aanpak van openheid en efficiëntie voel ik me thuis.”

Bent u ook vastgoedmakelaar of heeft u een onderneming die regelmatig juridische ondersteuning kan gebruiken? Tweedraads Advocaten is graag uw vaste basis. Neem gerust contact met ons op!

Tweedraads Advocaten - Doreen d'hondt

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Met de juiste advocaten is het me gelukt om de waarheid boven water te krijgen. Daar ben ik Tweedraads Advocaten ontzettend dankbaar voor!”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas