Volg ons

‘Verklaar u nader!’ 5 redenen waarom u maar beter een advocaat meeneemt naar de politierechtbank

Geschreven door:

Tweedraads Advocaten

Soms gebeuren er dingen in het leven die niet te voorzien zijn. Ooit verwacht dat u voor een politierechtbank zou verschijnen? Waarschijnlijk niet. Gelukkig staan er advocaten klaar die u de weg wijzen in het juridische-vraagstukken-doolhof. Wij geven alvast 5 redenen waarom een advocaat in de politierechtbank de perfecte compagnon is voor een korte en effectieve slag in uw voordeel.

1. Doe waar u goed in bent … en laat de rest aan een professional over

Of u nu de beklaagde of de burgerlijke partij bent, de tocht naar de politierechtbank is er een van hard werk en veel spanning. Want iedereen wil de beste uitkomst voor zichzelf. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid de rechtszaal binnen te stappen en niéts aan het toeval over te laten. Of het nu gaat om een snelheidsovertreding, een vluchtmisdrijf of een zaak van alcoholintoxicatie of druggebruik in het verkeer. En of u nu een zwakke weggebruiker was, met de wagen reed of met een e-bike, pedelec of bromfiets. Een optimale voorbereiding is essentieel. Maak een weldoordachte keuze over wie het woord voert. Iedereen heeft het recht om zichzelf te verdedigen, maar niet iedereen heeft kaas gegeten van het juridische kat-en-muisspel. Een advocaat kent óók alle ins en outs van uw dossier en kan die op de gepaste momenten en met de juiste zakelijkheid inzetten om het verhaal op de beste manier aan de rechter voor te leggen. Dat haalt meteen een last van uw schouders.

2. Rechtsbijstand betaalt de factuur

De erelonen van advocaten doen veel mensen even achter de oren krabben. Maar wie een rechtsbijstandsverzekering heeft, mag rekenen op een kosteloze vertegenwoordiging in de politierechtbank. Een autoverzekering bevat vaak een rechtsbijstandsverzekering, waardoor u bij een verkeerszaak het recht heeft om zelf een advocaat uit te kiezen én de factuur door te sturen naar uw verzekeringsagent. Een geluk bij een ongeluk!

3. U weet waar u aan toe bent

Tijdens onzekere momenten is het fijn om geruggensteund te zijn door iemand die precies weet hoe een proces in de politierechtbank in zijn werk gaat. Zodra u een advocaat aanstelt, wordt het hele traject voor u uitgestippeld, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Samen kijken we het strafdossier in en bespreken we welke straf u kan verwachten, hoe de hoorzitting naar alle waarschijnlijkheid zal verlopen en welke verdediging er nodig is. Kortom, u krijgt meer sturing, meer duidelijkheid, en bovenal een pak minder zorgen. Bijkomend voordeel van een verdediging door een gedreven advocaat? U kan direct bij de juiste persoon terecht wanneer u vragen heeft. Verdedigen doen we namelijk niet alleen in de rechtszaal – het begint al bij hulp bieden aan wie hulp nodig heeft.

4. Kennis van (rechts)zaken

U kent het wel: fomo, fear of missing out. Dat is een reële angst die veel mensen ervaren zodra hun verdedigingsproces start. Want wat als er gunsten en voordelen voor het oprapen liggen, maar u simpelweg niet weet dat u er aanspraak op mag maken? Alleen mensen die het wetboek door en door kennen, weten hoe ze uw verhaal een extra positieve wending kunnen geven. En de rechter zal u er alleszins niet op wijzen. Bij Tweedraads Advocaten weten we hoe we de politierechtbank om bepaalde gunsten kunnen vragen en hoe die procedures in hun werk gaan. Kent u als verdedigende partij uw rechten tot in de puntjes, dan kan u alle mogelijke voordelen maximaal uitspelen. Nodig daarom zeker een advocaat uit om u bij te staan. Want wij zijn uw persoonlijke encyclopedie met de nodige kennis.

5. Vrij nemen? Stuur liever een persoonlijke gezant

Een proces in de politierechtbank gaat niet altijd over rozen en neemt vaak ook heel wat tijd in beslag. Wist u dat er zelfs wachttijden zijn op uw procesdag, waardoor u soms een aantal uur moet wachten voordat uw dossier wordt opgeroepen? ‘Neem maar een halve dag vrij’, is dan de boodschap. Geen nood: tijdens de meeste hoorzittingen van de politierechtbank wordt er niet van u verwacht dat u zelf aanwezig bent, zolang er een afgevaardigde vertegenwoordiger in de rechtszaal staat. Uw advocaat dus! Iemand die perfect weet wat er gezegd moet worden, wat het reilen en zeilen binnen het rechtssysteem inhoudt én hoe de zaak zo efficiënt mogelijk afgehandeld wordt – allemaal zonder dat u erbij hoeft te zijn. Bespaar uzelf dus een hoop moeite (en tijd) en laat met een gerust hart uw advocaat de boel regelen.

Meer weten over verkeersrechtszaken voor de politierechtbank? Bekijk ook zeker deze blogs!

Verwacht u een proces bij de politierechtbank en maakt u zich zorgen over de afwikkeling en alle regels die u misschien niet kent? Schakel dan zeker een advocaat in. Als experts in verkeersrecht geven we uw verhaal graag een positieve wending.

Contacteer ons

Wilt u meer weten over Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.