Volg ons

Valerie uit Sint-Niklaas

“Ik leerde hem kennen via Tinder.” Het liefdesverhaal van Valerie start zoals dat van zovelen. Drie jaar lang geloofde ze echt dat hij de ware was. Ze kochten samen een huis en hadden zin in de toekomst. Tot Valerie ontdekte dat hij haar al die tijd om de tuin had geleid. En alleen maar uit was op haar geld. Het verhaal van Netflix-hit The Tindler Swindler speelde zich heel even af in Sint-Niklaas. Maar gelukkig is dat ook de thuisbasis van Tweedraads.

Vertrouwen

“Eerst woonde hij bij mij in Antwerpen. Toen we later een huis zagen, wilde ik mijn appartement verhuren. Mijn ex overtuigde me om dat niet te doen en het meteen te verkopen. De winst konden we dan gebruiken voor de aankoop en renovatie van onze nieuwe woonst. Ik vertrouwde hem en volgde zijn advies.”

Valse informatie

“Toch werd ik niet meteen mede-eigenaar van het nieuwe huis. De notaris van mijn ex mailde me om daarmee te wachten tot na de verlaging van de registratierechten. Achteraf bleek dat valse informatie. Maar daar hield ik op dat moment natuurlijk geen rekening mee. Mijn ex zei me ook dat ik de notaris het best niet zelf belde, omdat hij het zo druk had.”

Abrupt einde

“Ik weet het: het klinkt stom. Maar in een relatie die goed aanvoelt, stel je je daar geen vragen bij. Tot alles plots stopte. ‘Ik voel het niet meer’, zei hij. We woonden toen al in het huis en besloten een tijdje naar onze ouders te gaan. Om te bekomen. Maar toen ik even later terugkwam om spullen op te pikken, betrapte ik hem er met een andere vrouw.”

Lijken uit de kast

“Het kwam tot een conflict en hij werd agressief. In zijn woede liet hij bij zijn vertrek al zijn papieren en computer achter. Ik belde mijn ouders en samen zochten we een weekend lang alles uit. En wat bleek? Zijn ouders waren mede-eigenaar van de woning.”

Uithuiszetting

“Ik vond genoeg bewijslast tegen hem, maar toch was hij het die mij dagvaardde. Hij wilde me het huis uit en zette de wettelijke samenwoonst eenzijdig stop. Zogezegd omdat ik een gevaar was voor zijn ‘handeltje’ in oldtimers. Ik zou ze uit liefdeswraak kunnen beschadigen. Belachelijk, ik had er niet eens toegang toe.”

Weinig tijd

“Twee dagen later moest ik al voor de rechter verschijnen. Een bevriende advocaat verwees me door naar Tweedraads omwille van hun expertise. Daags nadien zat ik al bij meester Vlaminck op kantoor. We hadden één dag om alles voor te bereiden. Met succes. In de rechtbank veegde ze alle argumenten van de tegenpartij van tafel. Dus ik mocht nog in het huis blijven.”

Harde tante

“Achteraf dwong ze ook meteen een regeling af voor al het geld dat ik in het huis had gestoken. Na drie e-mails kwamen we overeen. En ook van ons gezamenlijke renovatiekrediet was ik verlost. Finaal had ik dus alles wat ik wilde. Alleen de advocatenkosten kreeg ik niet teruggevorderd. Maar meester Vlaminck was elke euro waard. Ze is een harde tante, maar precies de persoon die ik toen nodig had. Mijn ex is nooit gestraft voor wat hij mij aandeed, maar vroeg of laat loopt hij tegen de lamp.”

Laat uw hart stelen, niet uw geld. Toch de verkeerde persoon vertrouwd? Niets om u voor te schamen. Neem contact op. Wij beschamen uw vertrouwen niet.

Tweedraads advocaten Caroline Vlaminck

 

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Omdat Tweedraads Advocaten me zo goed had ingelicht, ben ik nergens onderweg verrassingen tegengekomen. Die transparantie zit in hun DNA.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas