Volg ons

Een degelijke echtscheidingsadvocaat voor een scheidingsprocedure volgens het boekje

Geschreven door:

Caroline Vlaminck

Scheiden doet lijden. Daarmee trappen we natuurlijk een open deur in. Midden in de emoties die een echtscheiding met zich meebrengt, moet u ook nog eens beslissingen nemen en afspraken maken. Bijvoorbeeld over de verdeling van de huwgemeenschap, verblijfsregeling en alimentatie. Ook in dit geval geldt: goede afspraken maken ‘goede vrienden’. Of toch op zijn minst een correcte afhandeling, voor beide partijen. Maak meteen een sterke nieuwe start en kies voor een echtscheidingsadvocaat die u begeleidt vóór, tijdens en na de procedure. En ga voor het dekseltje dat écht op uw potje past. We geven alvast een aantal tips die u op weg helpen.

Tip 1 in de keuze voor een echtscheidingsadvocaat: ga voor vakkennis

Uw neef is juridisch specialist in arbeidsrecht, zegt u? Wel, vraag hem dan vooral géén advies over uw echtscheiding. Hij geeft u vast wel een aantal bruikbare tips, maar een optimale begeleiding is uitgesloten. Want net zoals zijn specialisatie is ook familierecht een breed werkterrein. Met eigen regelgeving, wetswijzigingen en alimentatie- en omgangsregelingen. Neem dus iemand onder de arm met vakkennis én ervaring.

Tip 2 in de keuze voor een echtscheidingsadvocaat: zoek het juiste dekseltje op uw potje

U gelooft het op dit moment wellicht net iets minder, maar wij zijn ervan overtuigd: op ieder potje past een dekseltje. Ook als het gaat over de zoektocht naar een echtscheidingsadvocaat. Naast expertise is vooral wederzijds vertrouwen belangrijk. Want u moet een hele tijd samenwerken. En zoals dat in het leven gaat: met de ene klikt het beter dan met de andere. Ga daarom grondig te werk. Bekijk eerst websites van verschillende echtscheidingsadvocaten. Die lichten vaak al een tipje van de sluier. Bij een echtscheiding heeft u nood aan een advocaat die uw vragen en behoeften plaatst en begrijpt. Iemand die u bijstaat met raad en daad, u in mensentaal op de hoogte houdt en kort op de bal speelt.

Tip 3 in de keuze voor een echtscheidingsadvocaat: praat over de kostprijs

‘Is dat dan niet duur, scheiden met behulp van een advocaat?’ Een vraag met een helder antwoord: precies omdat een echtscheidingsprocedure specifieke vakkennis vereist, maakt een ervaren echtscheidingsadvocaat het proces net eenvoudiger. Wat u zelf doet, doet u alleszins niet beter. Ja, een advocaat kost geld. Maar u krijgt er wel wat voor in de plaats: iemand die aan uw zijde staat en uw persoonlijke belangen verdedigt. Vooraf duidelijk communiceren over de prijs, is belangrijk. Zo weet u perfect waar u aan toe bent. Bij Tweedraads geen onaangename verrassingen: we hanteren transparante tarieven en zetten alles op papier na het eerste gesprek. Als cliënt kan u bovendien op elk moment een overzicht opvragen van de reeds geleverde prestaties.

De rode draad in uw keuze

De rode draad? Ga niet over één nacht ijs en kies een echtscheidingsadvocaat die luistert naar uw verhaal. Bij een echtscheiding is de persoonlijke aanpak minstens zo belangrijk als de juridische dimensie. Zeker bij ons. We gaan niet automatisch voor de meest vanzelfsprekende oplossing, maar brengen alle mogelijkheden en scenario’s voor u in kaart: worst, best én realistic case. We nemen uitgebreid de tijd om u te leren kennen. En staan u vervolgens bij in elke stap van het proces. Op kantoor én in de rechtbank. Correct, open en eerlijk. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Altijd met uw persoonlijke belang als uitgangspunt.

Ga zeker ook door onze vorige blogs over familierecht.

Denkt u aan scheiden? En zoekt u een echtscheidingsadvocaat die écht naar u luistert en u persoonlijk begeleidt? Iemand met vakkennis van naald tot draad? Aarzel dan niet en neem contact op met Tweedraads Advocaten. Wij staan u graag bij met het juiste advies.

Tweedraads advocaten Caroline Vlaminck
Vluchtmisdrijf-1030x738

Vluchtmisdrijf? Ik? No way!

De kans is groot dat u al eens hoofdschuddend van onbegrip een krantenartikel las of een nieuwsbericht hoorde waarin een betrokkene bij een ongeval vluchtmisdrijf

Contacteer ons

Wilt u meer weten over Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.