Volg ons

Jordy De Roos uit Sint-Niklaas

“Meester Vlaminck heeft mijn leven gered. En neem dat gerust letterlijk!” Aan het woord is Jordy De Roos. Kort nadat hij zijn bijna dakloze broer in huis had genomen, liep het mis. Gedreven door jaloezie duwde die Jordy richting afgrond: pesterijen, vandalisme en vechtpartijen werden dagelijkse kost. Zonder tussenkomst dreigde een fatale afloop. Gelukkig was er meester Vlaminck. Zij bracht redding met een snelle procedure voor de rechtbank.

Familie in nood

“Ik ken meester Vlaminck al jaren. Als bewindvoerder beheert ze de financiën van mijn vader. Hij is het enige familielid met wie ik nog contact heb. Zeker na het voorval met mijn broer. Toen die een jaar geleden dakloos dreigde te worden, gaf ik hem onderdak. Maar dat bleek al vlug een grote fout.”

Leven op de rails

“Hij wilde niet bijdragen in de huur en vernielde mijn appartement. De aanleiding? Jaloezie! In die periode erfde ik de hond van mijn overleden zus. Tezelfdertijd werd ik zelfstandig schilder en decorateur. In zijn ogen had ik het helemaal voor mekaar. Dat botste wellicht met zijn ontspoorde leven.”

Bijna-broedermoord

“Als ik van huis was, snuffelde hij in mijn boekhouding en sloeg hij mijn spullen kort en klein. Zelfs mijn auto moest er regelmatig aan geloven. Onze ruzies liepen hoog op en mondden steeds vaker uit in een handgemeen. De politie was kind aan huis. Ik besefte dat er externe hulp nodig was. Voor er doden vielen.”

Hoogdringendheid

“Daarom nam ik contact op met meester Vlaminck. Zij besefte meteen de ernst van de situatie. Nog diezelfde dag startte ze een versnelde uithuiszettingsprocedure voor de rechtbank. Met maar liefst 76 bewijzen op zak deed die enkele maanden later een uitspraak in mijn voordeel. Gelukkig was mijn broer al het huis uit.”

Recht voor de raap

“De rust in onze familie zal nooit helemaal terugkeren. Maar zonder de kordate aanpak van meester Vlaminck kon ik dit verhaal wellicht niet navertellen. Ze heeft mijn eigendom én mijn leven gered. En daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Ik hou enorm van haar aanpak: meteen in actiemodus en áltijd recht voor de raap. Ze is gewoon de beste.”

Hebt u ook een broertje dood aan de pesterijen of het agressieve gedrag van een inwonend familielid? Laat het niet escaleren en neem snel contact op. Er is altijd een oplossing.

Tweedraads advocaten Caroline Vlaminck

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Twee dagen voor de zitting kende ik meester Vlaminck niet eens. Maar ze beet zich meteen vast in de zaak. Ik was zo trots toen ik naast haar zat in de rechtbank.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas