Volg ons

Klaus Degryse uit Zele

Een moeder verdwijnt met de noorderzon en laat haar kind achter. Zonder boe of bah. Het is zeker geen alledaags verhaal. Maar wél de harde realiteit voor vader en dochter Degryse uit Zele. Papa Klaus kan het nog steeds niet geloven. “Wie doet nu zoiets?”, klinkt het. Ondanks de enorme persoonlijke en financiële gevolgen nam hij meteen zijn verantwoordelijkheid. Met de hulp van meester Vlaminck eiste Klaus het volledige hoederecht op. Een verhaal van ongeloof, veerkracht en moed.

Moeder-hard

“Meester Vlaminck en ik gaan ver terug. Zeven jaar geleden dwong ze na mijn scheiding het bezoekrecht af voor mijn dochter. Toen die mij op een dag vertelde dat haar mama haar niet meer was komen ophalen bij mijn ex-schoonouders, stond ik perplex. Ik had nooit gedacht dat een moeder tot zoiets in staat was. Blijkbaar wel dus.”

Voltijds vader

“Ruim een jaar later is er van mijn ex nog steeds geen spoor. Speurwerk leverde niets op. Ze weet zich goed te verstoppen. Zelfs voor de sociale media. Ik heb al die zoekacties nooit afgewacht. Mijn dochter had me nodig. Daarom eiste ik via de rechtbank het volledige hoederecht op. En wie kon ik daar beter voor inschakelen dan de advocate die mij destijds al zo goed bijstond?”

Uitzonderlijk snel vonnis

“Net als toen toonde meester Vlaminck haar empathische vermogen. Na amper twee overlegmomenten werkte ze een stevig onderbouwd dossier uit. Zo straf dat de rechter al na één zitting vonniste in mijn voordeel. En dat is allerminst evident. Een kind lostrekken van de moeder en voor honderd procent toevertrouwen aan de vader is vaak een lange weg van sociale onderzoeken en procedures.”

Meeleven én meedenken

“Mijn leven was al een financiële strijd en dat werd er niet beter op. Omdat mijn ex onvindbaar is, kan ik fluiten naar onderhoudsgeld. Maar intussen zijn alle facturen wel voor mij en moest ik ook nog eens verhuizen naar een grotere woning. Meester Vlaminck begrijpt dat en helpt me ook om een dossier op te starten bij de Dienst voor Alimentatievorderingen.”

Dubbele rol

”Wat ben ik blij met haar als advocaat. Ik raad iedereen meester Vlaminck aan. Al hoop ik dat niemand ooit hetzelfde moet meemaken als mijn dochter. Ze heeft het heel moeilijk, maar krijgt gelukkig veel steun van haar omgeving. Ook mijn wereld staat totaal op zijn kop, maar ik zal er áltijd voor haar zijn. In de rol van papa én mama. Hoe moeilijk dat soms ook is.”

Soms is juridisch advies niet voldoende. Uw leven weer Heeft u ook nood aan een luisterend oor, iemand die u met raad en daad bijstaat? Kom langs en vertel het ons. Wij staan voor u klaar.

Tweedraads advocaten - sarah bernaers

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Daar stond ik dan met mijn goede bedoelingen. Mijn broer terroriseerde me en ik kon geen kant uit. Behalve die van meester Vlaminck. Zij was mijn redding.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas