Volg ons

Lucy Dieleman uit Temse

“Jij bent mijn mama niet meer!” Elk moederhart zou breken bij het horen van die woorden. Ook dat van Lucy. Zeven jaar geleden scheidde ze van haar toenmalige echtgenote, de biologische moeder van haar twee kinderen. Toch had ze als meemoeder evenveel rechten, dus werd co-ouderschap overeengekomen. Maar toen haar ex de kinderen almaar meer tegen haar opzette, trok Lucy aan de noodrem.

Papieren mama

“De oorspronkelijke verblijfsregeling verliep al vijf jaar goed. De kinderen waren om de week bij mij. Maar twee jaar geleden begon mijn ex-vrouw plots moeilijk te doen. Ze manipuleerde mijn twee dochters en vertelde hen dat ik ‘alleen’ een mama op papier was. Omdat ik hen destijds als meemoeder adopteerde en dus geen bloedband had.”

Machteloos

“Vooral mijn jongste dochter bleek daar erg vatbaar voor. Ze was toen nog maar tien jaar. Op een dag zei ze vlakaf: ‘Je bent mijn moeke niet meer!’ De grond zakte weg onder mijn voeten. Ze wilde zelfs niet meer naar mij komen. Ik stond machteloos. Haar dwingen had geen enkele zin. Ik hoopte gewoon dat het wel goed zou komen.”

Chantage

“Maar mijn ex maakte er ook een financieel verhaal van. Ze chanteerde me constant. Zo mocht ik op een keer alleen de kinderen ophalen als ik eerst 500 euro stortte. Plots draaide bij haar alles om geld. Maar mijn prioriteit was het geluk van mijn dochters. De enige uitweg was de juridische. Een bevriende jurist tipte mij Tweedraads Advocaten.” 

Menselijke aanpak

“Tweedraads Advocaten liet me heel mijn verhaal doen. Ik voelde meteen dat ze oprecht meeleefden. Naast juridische bijstand gaven ze me ook persoonlijk advies. Ze spoorden me aan om een psycholoog in te schakelen en zo de band met mijn jongste dochter te herstellen. Mét resultaat: nog voor de zaak voor de rechtbank kwam, sloot mijn dochter me weer in haar armen.”

Blaffende honden …

“Ook het gerechtelijke verhaal kende een happy end. Tweedraads Advocaten stelde een nieuwe ouderschapsovereenkomst op. Deze keer met alle puntjes op de i, vooral financieel. Onze hele samenwerking lang heb ik me door Tweedraads enorm gesteund gevoeld. Ze waren zó begaan. En in de rechtbank dan waren het pitbulls. Heel straf.”

Soms is juridisch advies niet voldoende. Uw leven weer op de rails krijgen, vraagt misschien ook andere expertises dan de onze. Kom gerust langs. Wij luisteren en geven raad. Zodat u straks sterker staat. Als cliënt én als mens.

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Tweedraads Advocaten laat het proces niet aanslepen en zorgt ervoor dat alles zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Dat is fijn én kostenefficiënt.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas