Volg ons

Shaun Verrekt uit Sint-Niklaas

“Toen ik hem vertelde dat ik de woning wilde verkopen, sloegen zijn stoppen helemaal door.” Als Shaun het verhaal over zijn vroegere huurder vertelt, kan hij het nog steeds moeilijk vatten. De man eiste een schadevergoeding en terugbetaling van kosten voor uitgevoerde werkzaamheden. Shaun was dan ook genoodzaakt om een advocaat onder de arm te nemen. Die vond hij in de stad van zijn nieuwe woonst: Sint-Niklaas.

Voorzichtige aanpak

“Eind april vonden mijn vriendin en ik hier ons droomhuis. Daarom besloot ik mijn woning in Schelle te verkopen. Heel voorzichtig informeerde ik mijn huurder. Die was daar allerminst blij mee. Begrijpelijk, want hij woonde er nog maar twee jaar. Ik toonde me dan ook bereid om de boete voor het vroegtijdig verbreken van het contract niet te vorderen.”

Dreigende mails

“Bovendien was niet gezegd dat hij de woning moest verlaten. Misschien kon hij een nieuwe huurovereenkomst aangaan met de toekomstige eigenaar. Maar ik drong niet meer tot hem door. Het nieuws van de verkoop kwam zo hard aan dat hij meteen in het verweer ging. Hij stuurde me mails met een opsomming van gemaakte kosten waarin hij dreigde met schadeclaims.”

Werkuren inbegrepen

“Het ging om schilder- en tuinwerken. Kleine ingrepen die per definitie voor rekening van de huurder zijn. Hij wilde zelfs de werkuren terugvorderen. Toen hij begon over advocaten en de rechtbank, moest ik wel juridische hulp inschakelen. Via een vriendin die strafpleiter is, kwam ik terecht bij Tweedraads Advocaten in mijn nieuwe thuisstad.”

Opzeggende partij

“In zijn woede zette mijn huurder intussen zelf het contract stop. En ook het immokantoor waarmee ik in zee ging, kreeg er stevig van langs. Als opzeggende partij was hij nu degene die een boete moest betalen. Eén maand huur om precies te zijn. Dat liet meester D’hondt hem weten in een officieel schrijven. Samen met de boodschap dat hij geen recht had op een schadevergoeding.”

Derde keer …

“Toen ontplofte hij helemaal en moest ook meester D’hondt het ontgelden. Maar zij bleef kalm en bracht het dossier voor de vrederechter. Omdat mijn huurder zichzelf verdedigde en daarbij meermaals in de fout ging, duurde het uiteindelijk drie zittingen tot de uitspraak. Die dwong hem uiteindelijk tot het betalen van de boete.”

Geen emoties, maar feiten

“Het was hard tegen hard. Maar meester D’hondt wist precies wat ze deed. Zo vroeg ze me uitdrukkelijk om niet naar de rechtbank te komen. Omdat ze uit ervaring wist dat in dit soort zaken emoties vaak de bovenhand nemen. Zij focuste honderd procent op de feiten. En intussen communiceerde ze glashelder over het verloop. Een betere juridische partner kon ik me niet wensen.”

Een huurovereenkomst stopzetten is soms een gevoelige kwestie, maar tegelijk een duidelijk gereglementeerde procedure. Eentje die wij intussen uit ons hoofd kennen. Dus hou het uwe koel en maak snel een afspraak.

Tweedraads Advocaten - Doreen d'hondt

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Bij Tweedraads Advocaten halen ze het onderste uit de kan en draaien ze elke steen om. Niet alleen voor mij, maar in al hun dossiers. Het gaf mij een ongelooflijk veilig gevoel.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas