Volg ons

Jan uit Sint-Niklaas

‘Wie komt op voor mijn rechten als gescheiden papa?’ Die vraag spookte veertien jaar lang door het hoofd van Jan uit Sint-Niklaas. Op haar achttiende verjaardag trok zijn dochter definitief bij hem in. Moegetergd door de psychologische oorlogsvoering van haar mama.

Omwille van deze gewijzigde situatie liet Jan een regeling uitwerken waarbij zijn ex de onderhoudsbijdrage betaalt en hij zelf de kinderbijslag ontvangt. Toen dat niet lukte via bemiddeling, klopte hij aan bij Tweedraads Advocaten.

Mijn oogappel

“Mijn dochter was zes jaar toen mijn huwelijk op de klippen liep. Mijn ex wilde haar meenemen naar het buitenland. Dat kon ik gelukkig verhinderen. Al kostte me dat vier jaar aan gerechtelijke procedures. Maar mijn dochter is álles voor me. Het was dan ook vreselijk toen ik eerst geen bezoekrecht kreeg. Later werd dat een week-om-weekregeling.”

Dag op dag

“Die week bij haar mama was telkens weer een verschrikking. Precies op de dag dat ze achttien werd, stond ze aan mijn deur. Toen besloot ik dat ze nooit nog iets tekort mocht komen.”

Vechter gezocht!

“Met mijn vorige advocaat had ik totaal geen klik. Soms leek het wel alsof ik me moest verantwoorden. Bovendien wilde ik nu iemand die vol voor mijn zaak ging. Temeer omdat een bemiddelingspoging niets opleverde. Men verwees mij door naar meester Sarah Bernaers. En intussen begrijp ik perfect waarom.”

Principekwestie

“Meester Bernaers geloofde in mij. En belangrijker nog: in mijn goede intenties als vader. Het ging mij helemaal niet om dat geld. Wel om het principe dat ook een moeder voor haar dochter moet zorgen. Altijd. En dan doet het extra deugd dat je advocaat je steunt en begrijpt.”

Zelfs op zondag

“Wat me het meeste opviel? Dat ze áltijd antwoordde. Intussen veroordeelde de rechtbank mijn ex tot het betalen van het door haar nog ten onrechte ontvangen kindergeld met terugwerkende kracht en alimentatie voor onze meerderjarige dochter. Zij kan nu de draad van haar leven weer oppakken. Zonder mama, maar met dubbel zoveel vaderliefde.”

Heeft u als mama of papa ook gespecialiseerde bijstand nodig in de strijd om de ouderlijke en financiële zorg voor uw kinderen? Neem dan gerust contact op voor een verkennend gesprek in ons advocatenkantoor in Sint-Niklaas.

Tweedraads advocaten - sarah bernaers

Bekijk ook deze samenwerkingen

“Twee dagen voor de zitting kende ik meester Vlaminck niet eens. Maar ze beet zich meteen vast in de zaak. Ik was zo trots toen ik naast haar zat in de rechtbank.”

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de missie en visie van Tweedraads advocaten? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Bekijk ook zeker onze andere diensten

Advocaat familierecht Sint-Niklaas