Onze favoriete juridische series, films, boeken en muziek

Muziek, literatuur, films en series zijn voedsel voor de ziel en de geest. Bovendien zijn ze perfect om even helemaal te ontspannen, te genieten van wat heerlijke me-time of te ontsnappen aan de waan van de dag. En bij Tweedraads Advocaten hebben we zo onze eigen favorieten om onze batterijen na lange werkdagen weer op te laden. Geheel toevallig allemaal met een juridische toets. 😉

Even heerlijk bingen: onze top 5 juridische series

Slecht weer? Enkele uren het huis voor u alleen? Of gewoon zin om even aan niets te hoeven denken? Dan zijn deze meeslepende juridische bingewatchseries uw ideale partner in crime:

 1. Suits
 2. Matlock (oud maar niet versleten)
 3. The Good Wife
 4. The Guardian
 5. Law & Order

Met de neus in de boeken: onze top 5 juridische boeken

Als u op zoek bent naar spannende literatuur om even helemaal in te verdwijnen, dan zijn deze vijf toppers een absolute aanrader. Bent u geen lezer, maar toch geprikkeld door de titels? Dan kan u natuurlijk ook gewoon de verfilmingen bekijken …

 1. The Pelican Brief
 2. The Firm
 3. A Time to Kill
 4. The Juror
 5. Dead Man Walking

Topprestaties op het scherm: onze top 5 juridische films

Een spannende, intrigerende of ontroerende rechtbankfilm is perfect om het weekend in te duiken of ’s avonds helemaal tot rust te komen. Deze vijf must-sees zijn een garantie op beklijvende acteerprestaties, spitse dialogen en knappe verhaallijnen:

 1. Kramer vs. Kramer
 2. A Few Good Men
 3. Philadelphia
 4. Erin Brockovich
 5. The War of the Roses

Volumeknop op tien: onze top 5 juridische songs

De ideale remedie voor een baaldag? Muziek! Met deze toffe songs met een juridische knipoog valt de stress meteen van u af. Zeker met de volumeknop op tien!

 1. Jailhouse Rock – Elvis Presley
 2. I Fought the Law – The Clash
 3. Lawyers in Love – Jackson Browne
 4. Folsom Prison Blues – Johnny Cash
 5. Break the Rules – Charli XCX

Kent u nog een leuk lied, een toffe film of serie of een geweldig boek om toe te voegen aan onze lijstjes? Laat het ons dan zeker weten!