Tweedraads Advocaten in de pers!

 

“Willen breken met de klassieke advocatuur”

SINT-NIKLAAS

Met Tweedraads Advocaten heeft Sint-Niklaas er een nieuw advocatenkantoor bij. Dat verhaal schrijven Sarah Bernaers en Doreen D’hondt, twee ‘tegendraadse’ advocaten met een missie. “We willen vernieuwend zijn en breken met de klassieke advocatuur.”

Sarah Bernaers (38) en Doreen D’hondt (35) hebben samen al 25 jaar ervaring opgebouwd als advocaten aan de balie van Dendermonde. Ze zetten nu de stap naar een samenwerking met Tweedraads Advocaten, met een nieuw kantoor aan het Regentieplein in Sint-Niklaas. “Als ervaren advocaten hebben we al in heel veel zaken opgetreden. Maar onze eerste uitgemaakte ‘zaak’ hadden we tijdens onze stageperiode: toen wisten we al dat we ooit samen ons eigen advocatenkantoor zouden beginnen. We zijn eerst elk onze eigen weg gegaan, maar nu was de tijd rijp om deze gezamenlijke stap te zetten.”

‘Tweedraads’ staat voor hun connectie, hun complementariteit. Maar zelf brengen ze ook graag de term ‘tegendraads’ naar voor. “We zien dat als een positieve eigenschap. We willen vernieuwend zijn, tegen de stroom in varen. De advocatuur is niet echt mee met de tijd. Wij willen dat wél doen, door in zekere zin te breken met de klassieke advocatuur, door bewust te kiezen voor een andere benadering. Mensen verlangen vandaag naar openheid en duidelijkheid en heldere communicatie in mensentaal. Veel kantoren doen dat niet en zien er ook het nut niet van in. We zijn actief op sociale media, bloggen en laten mensen weten dat elk geschil een emotionele lading heeft, zelfs de invordering van een factuur.”

Drempel

De advocates hebben zes expertisedomeinen: overeenkomsten en aansprakelijkheid, familie, huur, bouw, verkeer en wanbetalingen. “Wij gaan niet automatisch voor de meest vanzelfsprekende oplossing, maar informeren over de mogelijkheden en bekijken binnen de juridische context de ‘worst case, de best case en de realistic case’. Uiteindelijk gaat het over vertrouwen geven en rust brengen, weten dat je zaak in goede handen is. Daarom is het jammer dat de drempel naar de advocatuur nog zo groot is. Mensen durven vaak niet naar een advocaat te stappen. Of ze doen het te laat. Met het juiste advies op het juiste moment zullen mensen veel beter en sneller inzicht krijgen in een bepaalde situatie én ook heel vaak minder moeten uitgeven. Met minimale kosten kun je vaak al veel problemen voorkomen. Een advocaat is dus nodig en kan een absolute meerwaarde betekenen. Dat is iets wat wij heel duidelijk willen maken, op een heel toegankelijke manier.”

Info: www.tweedraadsadvocaten.be.

https://www.hln.be/regio/sint-niklaas/-willen-breken-met-de-klassieke-advocatuur~a423a2ec/