Tweedraads Advocaten

Tweedraads Advocaten: een gloednieuwe, dynamische samenwerking!

Tweedraads Advocaten is het verhaal van twee gepassioneerde en tegendraadse advocaten aan de balie van Dendermonde die samen 25 jaar ervaring hebben: Sarah Bernaers en Doreen D’hondt. We willen het verhaal van onze gloednieuwe samenwerking heel graag met u delen.

Een uitgemaakte zaak

Als ervaren advocaten hebben we in heel veel zaken opgetreden. Maar onze eerste uitgemaakte ‘zaak’ hadden we tijdens onze stageperiode. Toen wisten we al dat we ooit een eigen advocatenkantoor wilden hebben, en dus aan de opbouw van ons eigen cliënteel moesten beginnen. 

In 2009 liep onze verplichte stage van drie jaar af. We waren (en zijn) heel ambitieus en spraken dus over een mogelijke samenwerking. Helaas moesten we door persoonlijke omstandigheden die plannen even on hold zetten. We gingen elk onze eigen weg.

Sarah begon haar kantoor in het ouderlijke huis. Doreen kocht samen met haar man een woning en bracht er haar kantoor in onder. Zo bewandelden we tijdens enkele jaren elk ons eigen professionele pad, en bouwden we ervaring en expertise op … maar zonder daarbij het contact met elkaar te verliezen.

Nieuwe kriebels

In 2017 voelden we allebei dat het tijd was voor een nieuwe stap in onze carrière. Het begon bij ons allebei weer heel erg te kriebelen om samen een kantoor op te richten. We spraken over onze toekomstplannen en al snel bleek dat de tijd nu wel helemaal rijp was om samen te werken.

Tijden veranderen en meegaan met de tijd is een must. Ook voor advocaten. Daarom was het voor ons meteen duidelijk dat we wilden breken met de klassieke advocatuur en voor een totaal andere aanpak zouden gaan. Zo werd Tweedraads Advocaten geboren.

What’s in a name?

Tweedraads staat voor twee of meer strengen die in elkaar gedraaid zijn en elkaar versterken. En dat beschrijft precies onze samenwerking. Wij versterken elkaar omdat we zoveel complementaire expressieve en functionele kwaliteiten hebben. Sarah blijft altijd rustig en kalm, Doreen is besluitvaardig en resultaatgericht. En ondanks de vervrouwelijking van ons beroep zijn wij een unieke combinatie omdat wij vrouw, jong en dynamisch zijn!

Tegendraads? Jazeker!

Het woord tegendraads heeft vaak een negatieve bijklank. Maar voor ons heeft het een positieve connotatie. Want wij durven tegen de draad in te gaan. Die draad is de klassieke advocatuur. We kiezen bewust voor een andere benadering. We zijn actief op sociale media, bloggen en laten mensen weten dat elk geschil een emotionele lading heeft, zelfs de invordering van een factuur.

De cliënt centraal

Hoe wij ons onderscheiden? Door het persoonlijke belang van onze cliënten voorop te plaatsen. Want dat belang is in elke stap van een procedure onze leidraad. We luisteren naar onze cliënten en begeleiden hen in de stress en onzekerheden die een procedure met zich meebrengt. We bieden hen gemoedsrust en maken hen bewust van de duurtijd van een procedure. En vooral: we laten hen stilstaan bij de vraag of een minnelijke schikking of genoegen nemen met ‘minder’ (wat dat ook betekent) niet beter is om zo tot een optimale oplossing te komen.

Zes expertisedomeinen

Onze tegendraadsheid vertaalt zich ook naar onze vakgebieden. De tijd van ‘we doen alles’ is voor ons definitief voorbij. Expertise en ervaring binnen een specialisatie is de toekomst. Daarom focussen wij ons met familie, huur, bouw, wanbetaling, verkeer en overeenkomsten en aansprakelijkheid op zes expertisedomeinen.

Goesting, ambitie én geloof

Onze diversiteit is de kracht van onze samenwerking. Want we zijn zo verschillend als black & white, maar hebben dezelfde missie en visie. We zien onze samenwerking als een huwelijk. We meten dus niet af, maar geven. Want durven geven loont. We investeren en bundelen al onze energie in Tweedraads Advocaten en beginnen met heel veel goesting, ambitie en geloof aan dit prachtige project!

Sarah & Doreen

 

Hebt u behoefte aan juridisch advies binnen een van onze vakdomeinen? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.